Worldbuilding

Konstrueres

Historier

ved

Natascha Bahn


Arbejdstitel: HELD

Worldbuilding

Worldbuilding er en af de sjoveste processer ved romanskrivning. Og denne gang skal jeg skabe et univers indenfor en genre, jeg aldrig har arbejdet med før, nemlig urban fantasy.


Sådan som byen ser ud indeni mit hoved, minder den mest af alt om Gotham, men hvor ville det være uoriginalt! Så jeg har sat mig for at tage et andet sted hen i verden.


Så nu forestiller jeg mig en dystopisk udgave af et moderne Rom - mest af alt fordi det er en utrolig spændende by rent arkitektonisk, hvor det nye er bygget ovenpå det gamle. Og så er der mulighed for mosaikker og underjordiske ruiner.


Men befolkningen skal ikke være europæisk, men et virvar af folk fra hele verden. Så min hovedperson skal være af japansk etnicitet med japansk navn, og hans ven/love interest skal være polinesisk/fra Hawai med polinesisk navn. Hans fjende nr 1 skal være fra Nigeria og fjende nr. 2 fra Sverige. Alle navne skal repræsentere deres oprindelse. Måske er det et koncept i den her by - at navne repræsenterer etnicitet, fordi man ellers ikke kan kategorisere folk. Hmm...


Det sjoveste ved den her process er, at jeg kan være fuldkommen kreativ og fri. Der er kun en løs outline endnu, så alt kan bevæge sig og ændre sig alt efter hvordan byen og samfundet ser ud. Og så er der fantasi-elemtentet, som ændrer det hele. Hvordan ville politik se ud? Hvordan arbejder folk? Hvordan er samfundslagene opdelt? 


Indtil videre har jeg sorteret minde idéer i mapper, der hver handler om fx sted, personer, politik, videnskab osv. Og så har jeg brugt Pinterest til at finde inspirerende billeder, der kan sætte stemningen, belysningen, mønstrene osv.


Jeg glæder mig til at gå igang med selve skrivningen, men der kommer nok til at gå nogle måneder endnu, før jeg har styr på universet. Jeg kigger også på plot i denne process, så jeg ved hvilke ting i universet, der skal udvikles, fordi hovedpersonen støder på det eller bliver påvirket af det. Der er i virkeligheden ingen ende på detKontakt


Email: kontakt@nataschabahn.com

tlf: +45 61335867Historier konstrueres


© Copyright. All Rights Reserved.

Natascha Bahn


Aspirerende forfatter, der brænder for at udvikle og perfektionere det håndværk, det er at konstruere historier.


Leder også hjemmesiden Minimalt Aftryk

Støtter TEACHinnovation