Fantasi og virkelighed

Konstrueres

Historier

ved

Natascha Bahn


Arbejdstitel: Gemmested for de Modige

Fantasi og virkelighed

Som sagt er denne roman baseret på mine personlige oplevelser med at bo på et krisecenter, men det er ikke en selvbiografi.


Hvorfor ikke?


Fordi virkeligheden ikke strukturerer sig efter de litterære strukturer, som skal til for at opbygge en historie, følger et logisk plot, ophober spænding, kulminerer i et klimaks og præsenterer karakterudvikling på en sympatisk og plausibel måde. Mange selvbiografiers spænding skabes ikke af det skrevne, men af at læseren kender personen, fordi den typisk er kendt, og læseren har allerede visse forventninger, som de nyder enten at få bekræftet eller chokket ved ukendt viden, eller måske nyder læseren bare at kende personen mere intimt. Hvis man ikke er kendt for noget, så er folk som regel ligeglade med ens historie, uanset hvor vanvittig, den er.


Så jeg vidste allerede fra starten, at jeg ville basere romanen på egne erfaringer, men blande den med fantasi for at kunne opbygge den som skønlitterær form.


Jeg startede ud med næsten 100% korrekte gengivelser af virkelige hændelser, men fandt hurtigt ud af, at for at gøre manuskriptet spændende på den litterære måde, var jeg nødt til at tilføje mere og mere fantasi. Det er en fin balance, og man er nødt til at vide hvorfor, man bruger visse effekter, og hvornår det at være loyal overfor virkelige mennesker overskygger historiens opbygning.


Men i bund og grund skal det fungere som bog. Ellers kan det være lige meget.


Og hvad kan jeg så bedst lide? Helt klart fantasien. Der kan jeg jo selv bestemme hvem, hvad og hvor, og konstruere historien, så den fungerer og har et logisk plot, som læseren kan føle sig engageret i, uden at jeg som forfatter er begrænset af virkeligheden.


Hvor meget, der er virkelighed, og hvad, der er fantasi, det må så være min hemmelighed.

Kontakt


Email: kontakt@nataschabahn.com

tlf: +45 61335867Historier konstrueres


© Copyright. All Rights Reserved.

Natascha Bahn


Aspirerende forfatter, der brænder for at udvikle og perfektionere det håndværk, det er at konstruere historier.


Leder også hjemmesiden Minimalt Aftryk

Støtter TEACHinnovation